logo-turism-virtual

clasificare 2

Pensiunea Artmotel Hateg


Imagini
big
big
big
adauga parerea ta

ArtMotel este creat special pentru cei care doresc sa obtina pretul corect pentru serviciile solicitate.
Pozitionat in Centrul orasului Hateg, cu vedere catre parc si munte ,are un avantaj semnificativ pentru faptul ca in apropiere sunt toate institutiile publice , majoritatea magazinelor, cafenelelor si restaurantelor .
ArtMotel este decorat cu bun gust si rafinament. La Receptie exista o expozitie de fotografii, cu vinzare, ale unor artisti locali.
Pe holuri si in camere poate fi admirata o splendida colectie de fotografii vechi ale orasului.
Camerele de dimensiuni mici ofera confort si intimidate. Desi in camere nu se fumeaza , pensiunea ofera un salon de relaxare unde se poate fuma , citi sau juca jocuri de societate.
In toata incinta ArtMotel dispuneti de internet wirless gratuit si aer conditionat.
CAPACITATE DE CAZARE: 15 persoane (8 camere):
- 2 camere “single”
- 5 camere “double”
- 1 camera pat matrimonial + sofa extensibila – “large double”

Cateva obiective turistice in apropiere : • Mănăstirea Prislop, la 13 km nord-vest de Hațeg, întemeiată de călugarul Nicodim, în 1404, cu sprijinul domnitorului Mircea cel Bătrân. A fost construită în plan triconc și este singura de acest fel din Transilvania. Al doilea ctitor al mănăstirii a fost Domnița Zamfira. Se spune că Domnița Zamfira era foarte bolnavă când a venit la Prislop și s-a vindecat bând apă din izvorul cu puteri tămăduitoare din curtea mănăstirii. Mormântul ei se află în pronaosul bisericii. Avutul cel mai de preț al mănăstirii este icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, dăruită tot de domnița Zamfira în 1580. Unul din stareții mănăstirii, Ioan de la Prislop, a fost timp de 20 de ani (1585-1605) Mitropolit al Transilvaniei. Părintele Arsenie Boca este considerat al treilea ctitor al mănăstirii pentru că, timp de 41 de ani cât a fost stareț și, apoi, duhovnic al mănăstirii, a reorganizat-o, a reconstruit-o și a pictat-o, dându-i strălucirea de astăzi. Din 1976, Prislopul este mănăstire de maici. În 1991 a fost înființat în incinta ei Seminarul Teologic Monahal Sfânta Ecaterina, cu o durată de școlarizare de cinci ani. • Mănăstirea Cetatea Colț, situată în comuna Râu de Mori. • Cetatea Colț, se pare că scriitorul Jules Verne a scris despre această cetate, construită de fam. Cândea în sec. XV în apropierea com. Râu de Mori, situată pe vârful unui deal. • Sarmizegetusa, ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa se află la 17 km. de Hațeg pe DN68. Din anul 108 și până în 271 cea mai importantă metropolă de pe teritoriul Daciei Romane. • Castelul Kendeffy de la Sântămăria-Orlea , acest castel feudal a fost construit în sec. XVI pe malul Râului Mare - cel mai bine păstrat monument din zonă. Se poate vizita doar exterior. • Biserica Sfântul Nicolae din Densuș, construită în sec. XII pe un sit din sec. IV.

Facilitati generale Pensiunea Artmotel


incalzire_centrala  Incalzire centrala
room_service  Room-service
wireless  Conexiune wireless
pastrare_bagaje  Spatiu pentru pastrat bagaje
Dotari in camere
baie_dus  Baie cu cabina de dus
aer_cond  Aer conditionat
frigider  Frigider
TV  TV
internet  Conexiune internet
uscator_par  Uscator de par
birou  Birou
cablu_TV  Cablu TV
Contact
Alte unitati de cazare in Hateg
9.2
La
0.2 KM
8.5
La
0.1 KM
6.9
La
0.7 KM
La
1.1 KM
9.8
La
1.3 KM

Harta site
©TurismVirtual 2016