logo-turism-virtual

clasificare 3

Vila Sfantu Gheorghe Ighiu


Imagini
big
big
big
adauga parerea ta

Hanul Sfantu Gheorghe se afla la o distanta de 12 km de Alba Iulia, in localitatea Ighiu, straveche asezare cu mosteniri a vechilor civilizatii coloniste sasesti si maghiare.In una dintre aceste case vechi boieresti functioneaza acum hanul, a carui faima a trecut demult granitele tarii datorita clientelei internationale care a dus cu ea amintirea sejurului petrecut aici.

Imbinari esentiale intre piatra, lemn si fier forjat, camere dotate cu tot confortul, sala de sedinte, gradina splendida, flori, spatii deschise, piscina, restaurant rafinat si elegant in vechea crama a acestei case cu o capacitate de 80 de locuri, 3 terase si o bucatarie de exceptie.

Clientela este constituita din oameni de afaceri romani si din strainatate dar si din clienti care doresc sa petreasca o seara sau un weekend in afara rutinei de la oras.

De-a lungul timpului hanul si-a facut o clientela internationala datorita serviciilor selecte oferite, a diferitelor intalniri de afaceri, protocoale, ocazii speciale sau intruniri ale diverselor companii. Sala de sedinte/conferinte are 40 de locuri, gazduind ori firme care-si desfasoara diverse cursuri de instruire, ori evenimente culturale, educative sau de club.

Specialitatile bucatariei sunt multiple acordand importanta produselor de prima calitate, o mare parte a pastelor fainoase fiind facute in casa: ravioli, lunette, tagliatelle, lasagnette, etc. Tagliata pe piatra olara, fileul de manzat « protagonist de exceptie », muschiuletul cu hribi de padure, purcelul la protap, carpacci de carne si peste, salatele, deserturile, sunt doar cateva din meniurile propuse.

Hanul Sfantu Gheorghe se afla pe itinerariul numit Drumul Vinului, unde cramele se intalnesc des, in apropriere aflandu-se si zona viticola Telnam. Vinul alb de aici, renumit in Ungaria cu secole in urma, poate fi degustat si in hanul nostru.

Ambianta naturala din imprejurimi, poalele Muntilor Trascau, este deosebita: dealurile inalte si maiestuoase dinspre Cricau si Bucerdea Vinoasa - alese de vechii daci pentru cetati si fortificatii datorita unei splendide panorame asupra intregii regiuni - sunt strajuite in departare de varfuri de munti, cum ar fi Virful Piatra Craivei, accesibil prin drumetii - toate acestea conferind si inspirand linistea si buna dispozitie.

Obiectivele naturale unicate in Romania, din imprejurimi si anume: iezerul Ighiel supranumit Lacul de smarald, valea Ampoitei cu ansamblul Calcarelor de la Ampoita, pestera Liliecilor si cheile Ampoitei, fac sejururile lungi sa fie pline de activitati reconfortante.

Facilitati generale Vila Sfantu Gheorghe


gradina  Gradina
incalzire_centrala  Incalzire centrala
spalatorie  Servicii de spalatorie
parcare  Parcare
loc_joaca  Loc de joaca pentru copii
acces_animale  Acces cu animale de companie
restaurant  Restaurant
gratar  Acces gratar
org_evenim  Organizare de evenimente speciale
calcat_haine  Servicii de calcat haine
sala_conferinte  Sala de conferinte
wireless  Conexiune wireless
bar  Bar
carti_credit  Acceptare carti de credit
pastrare_bagaje  Spatiu pentru pastrat bagaje
mic_dejun  Mic-dejun inclus in pret
Dotari in camere
telef  Tefefon
baie_dus  Baie cu cabina de dus
aer_cond  Aer conditionat
TV  TV
internet  Conexiune internet
baie_cada  Baie cu cada
uscator_par  Uscator de par
minibar  Minibar
birou  Birou
cablu_TV  Cablu TV
Activitati de relaxare
piscina  Piscina
Contact
Alte unitati de cazare in Ighiu

Harta site
©TurismVirtual 2016